Specialklub tilknyttet Dansk Kennel Klub

Racebeskrivelse

phal-pap.jpg (8401 bytes) Den kontinentale dværgspaniel findes i to varianter: Papillon (sommerfugl) med opretstående ører og Phalene (natsværmer) med nedhængende ører. Bortset fra ørernes stilling er det samme hund, hvad angår eksteriør og egenskaber.

Racens oprindelse kan spores tilbage til malerier af de gamle mestre, hvor Tiziano Vercelli omkring år 1500 var den første derafbillede en dværghund, der ligner den vi kender i dag.

kijou-1.jpg (14140 bytes)

En papillon og phalene er en glad hund, livlig og villig til at lære. Den er trofast mod sin familie, men skal også gerne være nysgerrig, tillidsfuld og udadvendt og bør ikke være sky.

Pelsen har mange kvaliteter: Silkeagtig, nem at holde, lugter ikke, behøver kun let pleje med kam og børste for at holdes pæn og fri for filtre. Det er en hunderace, hvor der ikke behøver at være forskel på en udstillingshund i top-kondition og en “ganske almindelig familiehund”, begge kan være lige lækre og velplejede at se på! Man må dog være forberedt på at hunden i perioder fælder lidt og tandpleje er vigtig.

Størrelsen ifølge racestandarden ligger fra 1,5 kg til 5 kg – en temmelig stor variation, og disse to yderpunkter repræsenterer da også en ret forskellig type hund. Til en børnefamilie f.eks. bør hunden ikke være for lille, men selv de små eksemplarer kan leve et helt naturligt, aktivt hundeliv.

En papillon og phalene holder sig normalt sund og rask langt op i årene, og levealderen ligger som oftest på 13-14 år eller mere.

w.feo.jpg (5989 bytes)